- Blog

JES stadslabo blogt...

26/04
blogfoto

JES, we hebben een nieuw logo!

De stad is steeds in beweging, dus bewegen wij mee. Met een nieuw logo in een nieuwe look ’n feel, zijn we helemaal klaar om nieuwe uitdagingen in de stad aan te gaan! Onze ambitie: jongeren in de stad sterker maken.

Een sterke stad door sterke jongeren
In onze vernieuwde missie staan jongeren nog meer centraal. Want JES wil dat élke jongere zich thuis voelt in de stad. We geloven er hard in dat we door jongeren te versterken ook de stad versterken.

Vol vertrouwen
Vanuit een geloof in elkaar en in het positieve bouwen we aan een context waarin iedereen zich veilig voelt. Op die manier creëren we een kader waarbinnen jongeren de vrijheid hebben om te groeien en hun grenzen te verleggen, en collega’s de ruimte krijgen om op een innovatieve en eigenzinnige manier aan de slag te gaan.

Constructief en met open blik
Wanneer we naar de stad en de jongeren kijken, zien we in de eerste plaats het potentieel dat ze te bieden hebben. We zijn niet blind voor de stedelijke uitdagingen, maar beschouwen deze als een extra stimulans om aan de slag te gaan.
We kijken verder dan onszelf: JES kijkt met een open blik naar de buitenwereld. Op die manier stimuleren we onszelf om te vernieuwen en partnerschappen aan te gaan. Jongeren stimuleren we om te groeien en hun blik te verruimen.

Een tikkeltje eigenzinnig
JES durft bestaande pistes verlaten en alternatieven creëren. Waar opportuun kleuren we buiten de lijntjes met innovatieve projecten en producten die jongeren in de stad versterken. Zo bouwt JES samen met jongeren en partners aan een sterke en duurzame stedelijke samenleving. Want: jongeren maken de stad!
26/04
blogfoto

De Waterman wordt JES Sleep Inn

JES lanceert niet alleen een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, ook het verblijfcentrum van JES krijgt een nieuwe naam. Slaapwel, De Waterman, welkom: JES Sleep Inn!

Het jeugdverblijfcentrum maakt deel uit van JES en bevindt zich in dezelfde gebouwen in De Werkhuizenstraat, het kloppend hart van onze activiteiten in Brussel.
Met 89 bedden, en gelegen in een oud industrieel pand tussen het historisch centrum van Brussel en Tour en Taxis, is het de ultieme uitvalsbasis voor kleine en grote groepen om stedelijkheid te ervaren.

Rijk aanbod aan JES-activiteiten
Alleen maar voordelen voor wie overnacht in de JES Sleep Inn! JES is vlakbij, je kan dus volop gebruik maken van ons aanbod om de stad te ontdekken en te beleven. Zowel groepen uit het jeugdwerk, onderwijs ... vinden er hun gading. Van een spannend in- en outdoor klimparcours, groepsdynamica, een Masterclass Stedelijkheid, verdwalen in de speleobox tot avontuurlijke activiteiten in de stad: alles kan!

We zijn flexibel
We maken je het graag gemakkelijk. Als je in de JES Sleep Inn verblijft, kan je ervoor kiezen om onze zalen, keukens, catering … te gebruiken. Je kan je eigen programma samenstellen of kiezen voor een van onze uitgewerkte programma’s.

Ga snel eens rondneuzen op onze gloednieuwe website en laat je verrassen door ons uitgebreid aanbod!
25/04
blogfoto

Fietsvierdaagse voor nieuwkomers wint Gastvrije Award

Met Peloton Bonvenon, het vierdaags fietsproject voor nieuwkomers, sleept JES Gent een 'Gastvrije Award' in de wacht. Het project won met 1139 stemmen de publieksprijs van de campagne 'Gastvrije Gemeente' van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Daarmee zet de organisatie gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in de bloemetjes. JES Gent mocht gisteren de Award in ontvangst nemen tijdens de Gastvrije Awardshow in het Vlaams Parlement.

Verschillende groepen samenbrengen, in een bonte mix. Diverse hoeken van België verkennen, een netwerk uitbouwen, eigenaarschap creëren. Dat is het doel van de fiets-4-daagse voor nieuwkomers.
Het startschot van de fietstocht wordt gegeven op 10 mei aan De Expeditie, bij JES Gent. Het peloton zal, na een tussenstop in Aalst, verder trekken richting Brussel. Daarna rijden ze naar Mechelen, Bonheiden en Bornem. Goed voor zo'n 170 km! De tocht leidt naar nieuwe steden én ontmoetingen met lokale organisaties die nieuwkomers warm welkom heten.

Peloton Bonvenon wordt georganiseerd door JES Gent, met partners MENA, SINGA, KAJ De Mug, Odisee, Tumult vzw, Circolito en Rising You(th)
19/04
blogfoto

Voetbaltoernooi SHOOT! blijft een sterk recept

In het weekend van 6 april zette JES in Borgerhout de lente stevig in met de 13e editie van SHOOT!

Het waren drie stralende dagen vol voetbal en plezier. Vrijdag was het de beurt aan de kinderen en tieners. 7 ploegen met kinderen en 16 ploegen met tieners streden om de winnende plaats, met bij de tieners de Senne Boys als uiteindelijke winnaar. Zaterdag startten de voorrondes van de 16-plussers en in de avond kon jong en oud genieten van muziekoptredens. Kalouri en Para Turk openden het podium, maar ook enkele getalenteerde jongeren uit de buurt waagden hun kans op het podium. Als kers op de taart organiseerde JES samen met meer dan 50 vrijwilligers een gezellig buurtfeest. Er was voor ieder wat wils… Acht sportieve damesploegjes schreven zich in bij LadieSHOOT, een ladies only voetbaltornooi. Verder was er een gezellige theehoek (de zitbanken werden gebouwd door meisjes van JES in Borgerhout)en een groot aanbod voor kinderen. Aan het einde van de dag streden de finaleploegen om de titel “winnaar SHOOT 2018”. FC Mechanic ging uiteindelijk met de beker naar huis.

Het was een warme dag, letterlijk én figuurlijk. En dat hebben we alleen maar te danken aan de keiharde inzet van de vele vrijwilligers en aan de collega’s van JES en Kras Jeugdwerk! Op naar de 14e editie…

Lees ook:


2018-04-26
JES, we hebben een nieuw logo!
2018-04-26
De Waterman wordt JES Sleep Inn
2018-04-25
Fietsvierdaagse voor nieuwkomers wint Gastvrije Award
2018-04-19
Voetbaltoernooi SHOOT! blijft een sterk recept
2018-04-18
Jongeren ontwerpen zitmeubel met buurtbudget
2018-03-01
5.000 m² om maximaal te besteden voor de Brusselaars
2018-02-09
Relaas van een straathoekwerker …
2017-12-05
Compagnons: bruggenbouwers in de Kanaalzone
2017-11-13
J100 in Antwerpen: een plek waar jongeren hun verhaal kwijt kunnen
2017-11-09
Korte Malibranstraat
2017-10-09
Werkpalet zet jongeren op weg naar werk
2017-10-05
NXT: een tussentijdse balans
2017-07-26
Bedenkingen bij het goedgekeurde bijzonder bestemmingsplan Tour & Taxis
2017-05-24
Kinderen Baas
2017-05-05
Dit is hoe onze horeca-instructeur Hilde jongeren warm maakt voor keukenhygiëne en klantenservice
2017-03-28
'Investeren in meisjes is investeren in een sterkere samenleving'
2017-03-27
Aan de slag met NEET's: 'We vertrekken vanuit de sterktes van elke jongere'
2017-03-13
Het gonst in Gent
2017-03-06
Een blik in het leven van een straathoekwerker: dossier Kafka
2017-01-16
Bxl Open View: een digitaal mozaïekverhaal dat Brussel in- en uitademt
2017-01-16
''Ik zie het als mijn plicht om mijn leerlingen uit Rollegem eens te confronteren met een grootstad.''
2016-12-20
Wat wensen kinderen en jongeren voor 2017?
2016-12-08
Column: Van kleverige trappen naar het groene geitenparadijs
2016-11-22
Empowered by JES: onze tips & tricks
2016-10-25
Een sterke stad dankzij een sterk jeugdwerk
2016-10-10
Jongeren besturen zelf hun leerloopbaan dankzij SIM-ME
2016-09-26
"Brussel heeft street talent zat"
2016-09-05
1 jaar arbeidscompetentiebegeleiding voor meisjes: de balans
2016-08-26
Instructrice Sarah: “Geef jongeren het gevoel dat ze echt iets kunnen betekenen.”
2016-06-20
Empowered by JES: Pleinpatrons zorgen voor positieve impact op hun buurt
Zoeken in onze blog