publicaties


Hilde's Way and the Life of Patrick. Orientaties in de praktijk


JES vzw gaat in Brussel al 20 jaar op pad met laaggeschoolde, werkzoekende jongvolwassen. Elk van hen heeft zijn eigen verhaal: sommigen zijn hier geboren en opgegroeid in moeilijke omstandigheden, anderen hebben nog niet lang voet op Belgische bodem gezet. Sommigen dromen van een mooie toekomst, anderen hebben nog maar weinig moed en motivatie over. Maar allemaal vinden ze de weg naar JES en willen ze iets van hun leven maken.

Met deze mensen en al hun verhalen gaan onze begeleiders aan de slag. Hoe we dat doen kan u lezen in het boek 'Hilde's Way and the Life of Patrick. Oriëntaties in de praktijk'. Daarin vertellen twee van onze meest ervaren instructeurs hun verhaal, hun aanpak en uitgangspunten. Ook geven ze tips en tricks om met jongvolwassenen in hun zoektocht naar werk en zingeving aan de slag te gaan.

In het boek vindt u ook getuigenissen van enkele deelnemers en reflecties van medewerkers over methodieken en referentiekaders.

Interesse?
Mail naar naar opleidingen@jes.be.


handboek voedselveiligheid


Geen ingewikkelde theorieën maar hapklare richtlijnen. Dat is het nieuwe handboek Voedselveiligheid van JES opleidingen. De handleiding werd opgesteld voor al wie wegwijs wil raken in de keuken- en zaalhygiëne, en dit in toegankelijk Nederlands, op maat van anderstalige laaggeschoolden. Een must voor iedereen met ambities in de horeca!

Gebeten?
Voor slechts 10 euro is deze gids de jouwe.
Bestellen kan via opleidingen@jes.be.