home - Arbeidscompetentiebegeleiding

Arbeidscompetentiebegeleiding

CompetentiesOnze Antwerpse arbeidscompetentiebegeleiders (ACB’s) trekken de straat op, spreken jongeren aan en motiveren hen in hun zoektocht naar werk of een opleiding. Ze bemiddelen als het ware tussen de straat en de verschillende loketten zoals VDAB, RVA, werkgevers, interimkantoren, onderwijs, welzijnsorganisaties...

Het ACB-project richt zich tot een heel kwetsbare en kort geschoolde doelgroep die op zoek is naar werk en nog niet over de nodige competenties beschikt om zich te handhaven op de arbeidsmarkt. Bovendien bevinden deze jongeren zich vaak ‘onder de radar’: in 2013 was 60% van de jongeren bij hun intake noch ingeschreven bij de VDAB, noch ingeschreven op school en niet aan het werk.

Deze aanpak is uniek in de koppeling van een vindplaatsgerichte benadering met de geïntegreerde aanpak van onze Antwerpse JACO's.

Een alternatieve aanpak van jeugdwerkloosheid die loont. Na vijf jaar ACB-werking is de positieve impact duidelijk: in 2013 begeleidden drie ACB’s in totaal 235 jongeren. 40% werd begeleid naar een job, een kwart naar een opleiding. Maar ook niet-meetbare resultaten laten zich duidelijk merken. Tal van jongeren werden doorheen dit traject versterkt in hun competenties, zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Meer weten? Ontdek meer over dit project in onze publicatie.

Voor professionals die zelf aan de slag willen gaan met deze methode, organiseren we vormingen op maat van organisaties. Contacteer ons gerust voor meer info.
deel op Facebook deel op Google+ deel op Twitter

Media

Blogposts over Arbeidscompetentiebegeleiding

Nieuwe publicatie 'Tussen straat en loket'
Ik help elke dag 2 of 3 mensen aan werk
1 jaar arbeidscompetentiebegeleiding voor meisjes: de balans

Contact:Griet De Wachter - griet.dewachter@jes.be
tel: 09/233 88 05
gsm: 0478/ 682 447
Coördinatrice

Thomas Surmont - thomas.surmont@jes.be
tel: 03/272 30 73
gsm: 0492/ 462 997
Teamcoördinator Deurne

Aan de slag met arbeids-competentiebegeleiding