home - Multimediaworkshops

Multimediaworkshops

Multimediaworkshops

Duik mee in de multimediale vijver met BEAM, het multimedialabo van JES. We organiseren tal van interactieve workshops voor groepen (kinderen en jongeren). We vertrekken hierbij vanuit de leefwereld van jongeren en werken heel ervaringsgericht. Geen saaie theorie dus, vooral zelf experimenteren, proeven en leren.


Trajecten en workshopsweken


Digital Storytelling


In dit traject gaan we op zoek naar een persoonlijk verhaal en brengen dat multimediaal in beeld. Een intensieve workshopreeks waarin de deelnemers leren verhalen schrijven, storyboarden, foto’s en (digitale) collages maken en monteren. Deze mediawijze trajecten zijn er enkel voor groepen.


Videogames maken


In dit traject maken kinderen of jongeren hun eigen videogame. Ze maken zelf een verhaal, personages, achtergronden en geluidseffecten, en programmeren tenslotte hun spel. Achteraf kunnen ze het spel online spelen en eventueel ook downloaden van Google Playstore voor hun smartphones en tablets. Neem een kijkje naar enkele werkresultaten op de BEAM blog.

Animatiefilm


Een week lang verdiepen we ons in de absolute beginselen van de cinema. In geen tijd worden we illusionisten van het kleine scherm en kunnen we de wereld verbazen met onze op hol geslagen fantasie.

Kortfilm


In een intensieve week draaien deelnemers hun eigen kortfilm. Dat dat geen sinecure is, maar om een sterk staaltje groepswerk vraagt zal al snel duidelijk worden. Net zoals bij de smurfen heeft iedereen zijn of haar rol en specialiteit.

Fotografie


In dit modulair programma van 1 tot 5 dagen experimenteren we volop met de onbeperkte mogelijkheden van de fotografie.


Korte workshops


Trickfotografie en Lichtgraffiti (lightpainting)


Kabouters pletten of je er in je oor door laten peuteren, de wolken manipuleren, hele gebouwen optillen of met geflipte lichtjes graffiti tekenen en fotograferen! Tekenen met licht in het donker, experimenteren met fotografie door optische illusies en lichttekenen!

VideoFX


Een introductie in het experimenteren met video en special effecten ( live greenkey, reversed, optische illusies…)

Lomap


Lomap is een smartphone-app en fotografietool waarmee vooral kinderen en jongeren op een leuke en intuïtieve manier, door het toevoegen van kleurcodes en icoontjes, hun mening kunnen geven over een buurt of stad. Deze gratis beschikbare app (voor Android smartphones) is een heel intuïtief instrument waar je zowel individueel, als jeugdwerker of als leraar met je groep kinderen of jongeren mee aan de slag kan.


Fotografie (15+)


Festival- en concertfotografie, modefotografie, portretfotografie, studiofotografie

Bijna al onze workshops en trajecten kunnen ook op locatie worden aangeboden.
Contact/info: beam@jes.be of contacteer ons via de rechterkolom.


deel op Facebook deel op Google+ deel op Twitter

Media

Blogposts over Multimediaworkshops

Kinderen ontwerpen zelf videogames

Misschien vind je dit ook interessant?

Multimedialab BEAM
Multimediavormingen voor professionals
Lomap

Contact:Bram Allegaert -
tel: 02/411 68 83
Jeugdwerker multimedialabo

Lennert Mottar - lennert.mottar@jes.be
tel: 02/411 68 83
Jeugdwerker multimedialabo

Liselotte Vanheukelom - liselotte.vanheukelom@jes.be
tel: 02/411 68 83
Coördinator

Interactieve multimediaworkshops voor kinderen en jongeren