home - Multimedia

Multimedia

Multimedia

Duik in de multimediale vijver met BEAM, het multimedialabo van JES!

BEAM staat voor Brusselse Experimentele en Actieve Mediavorming. We ondersteunen het Brusselse jeugdwerk in multimediale projecten en organiseren daarnaast zelf workshops en mediatrajecten voor en door kinderen en jongeren uit Brussel. Dit is ons vormingsaanbod voor professionele jeugdwerkers:


Instructeur in het jeugdwerk (18+)


Speciaal voor onze freelancers en voor jongeren die geïnteresseerd zijn om freelancer/vrijwilliger te worden bij BEAM organiseren we met onze collega’s van kadervorming een instructeurscursus met een focus op het gebruik van multimedia.
Voor data en inschrijvingen zie onze BEAM-blog

Digital Storytelling (18+)


Digital Storytelling is een ideale methodiek waarbij uiteenlopende aspecten van mediawijsheid aan bod komen: het vertellen en delen van een persoonlijk verhaal, creatieve beeldvorming, audio, fotografie, montage… BEAM zorgt voor een vorming op maat voor jeugdwerkers, freelancers en begeleiders van digital storytelling trajecten en workshops.

Lomap


Lomap is een smartphone-app en fotografietool waarmee vooral kinderen en jongeren op een leuke en intuïtieve manier, door het toevoegen van kleurcodes en icoontjes, hun mening kunnen geven over een buurt of stad. Deze gratis beschikbare app (voor Android smartphones) is een heel intuïtief instrument waar u zowel individueel, als jeugdwerker of als leraar met uw groep kinderen of jongeren mee aan de slag kan. BEAM biedt vormingen aan waarbij de functionaliteit van de app wordt gedemonstreerd en verschillende methodieken belicht worden.
Voor meer informatie kan u alvast een kijkje nemen op www.lomap.be


Mediawijsheid en jeugdwerk (18+)


BEAM staat voor het Brusselse Experimentele en Actieve Mediavorming, dat wil zeggen dat we kinderen en jongeren met media leren omgaan door directe praktijk in een informele context. Belangrijke aspecten hierbij zijn zelfexpressie, experimenteren met diverse mediavormen, met oog voor privacybescherming, integriteit, kwaliteit. In deze vorming op maat tonen we op welke manieren en via welke methodieken u mediawijsheid kan integreren in uw eigen trajecten of workshops.

Meer weten over BEAM? Ontdek hier al onze projecten.
deel op Facebook deel op Google+ deel op Twitter

Misschien vind je dit ook interessant?

Multimedialab BEAM
Lomap
Multimediaworkshops voor groepen

Contact:Bram Allegaert -
tel: 02/411 68 83
Jeugdwerker multimedialabo

Lennert Mottar - lennert.mottar@jes.be
tel: 02/411 68 83
Jeugdwerker multimedialabo

Liselotte Vanheukelom - liselotte.vanheukelom@jes.be
tel: 02/411 68 83
Coördinator

Multimediavormingen voor professionals