home - Brusselse Experimentele Actieve Mediavorming (BEAM)

Brusselse Experimentele Actieve Mediavorming (BEAM)

Jeugdwerk en vrije tijd

Duik in de multimediale vijver met BEAM, het multimedialabo van JES!

BEAM staat voor Brusselse Experimentele en Actieve Mediavorming. We ondersteunen het Brusselse jeugdwerk in multimediale projecten en organiseren daarnaast zelf workshops en mediatrajecten voor en door kinderen en jongeren uit Brussel.Videogames, videoclips, fotografie, kortfilms, smartphone apps, storytelling, elektronische muziek… BEAM vertrekt vanuit de leefwereld van jongeren, focust op ervaringsgericht leren, en ontwikkelt daarvoor eigen workshop- of trajectreeksen.
Als multimedialabo ontwikkelen en hanteren we zoveel mogelijk experimentele methodieken en mediavormen. Zo ontwierpen we een participatietool Lomap, een smartphone-app waarmee jongeren op een intuïtieve manier hun mening over hun buurt of stad kunnen delen of BXL Open view, een online mediakanaal dat een verruimende kijk wil brengen op het leven in onze grootstad.Verder experimenteren we ook met Arduino’s, 3D-printer, Makey Makey, gamedesign… Zie live mediatools zoals Huub de Kuub, de Tagtool, de Beambox,…

Bekijk het uitgebreide aanbod, werkresultaten en verdere informatie op onze BEAM blog!

Open Media Ateliers


In het Open Media Atelier kunnen Brusselse jongeren en jeugdwerkers elke woensdagavond in onze studio aan een eigen multimediaproject werken en/of workshops volgen.

Workshops voor groepen


Digital storytelling, videogames of animatiefilms maken zijn enkele voorbeelden van multimediaworkhops die we organiseren voor kinderen en jongeren.

Vormingen


Voor jeugdwerkers en freelancers die binnen hun werking aan de slag willen gaan rond multimedia, organiseren we vormingen rond Lomap, digital storytelling etc.
deel op Facebook deel op Google+ deel op Twitter

Media

Blogposts over Brusselse Experimentele Actieve Mediavorming (BEAM)

Kinderen ontwerpen zelf videogames
Met zomerse videoclip de winter in
Offline warmte
Twee jaar Lomap: een overzicht
Zo kleurrijk zag onze zomer er uit
Bxl Open View: een digitaal mozaïekverhaal dat Brussel in- en uitademt

Plan

Contact:Ismet Blakaj - ismet.blakaj@jes.be
tel: 02/411 68 83
gsm: 0473/ 13 06 14
Multimedia medewerker

Lennert Mottar -
tel: 02/411 68 83
gsm: 0485/ 84 06 22
Jeugdwerker multimedialabo

Brussels multimedialabo