home - JES voor scholen

JES voor scholen

De stad bruist, leeft en boeit. Kinderen, jongeren en hun begeleiders warm maken voor de stad zit in het hart van de JES-missie. Voor scholen hebben we een volledig aanbod om de troeven van onze hoofdstad te ontdekken en ten volle te benutten. Met onze eigengereide, actieve en ervaringsgerichte methodieken stimuleren we leerlingen, leerkrachten en ouders om met een andere bril naar de stad te kijken. We laten hen kennis maken met de stad als leeromgeving en haar ruime activiteitenaanbod. Op die manier willen we de stad, haar bewoners en haar gebruikers volledig tot hun recht laten komen.

Voor elk wat wils!Basisonderwijs
Van een speelse verkenning van het stadscentrum tot een op maat gemaakte thematische ontdekking van jullie eigen schoolbuurt en nog veel meer. Ontdek hier ons uitgebreide aanbod.

Secundair onderwijs
Voor het secundair onderwijs destilleren we het beste uit onze groepswerkpraktijk, en maken we van de stad een actieve leeromgeving. Met de noden van de klas of de (vak overschrijdende)leerdoelen als insteek, nemen we jullie graag mee op een actieve ontdekking van Brussel.

Leerkrachtenteams en studenten
Wil je meer weten over de stad waarin je lesgeeft, heb je tools nodig om zelf aan de slag te gaan in je schoolomgeving of wil je ontdekken wie de mogelijke partners zijn die er actief zijn. We goten onze jarenlange ervaring in een pakket aan vormingen op maat.

Ouders
Of je nu een ouderwerking wil opstarten, wil versterken of in de bloemetjes wil zetten…. Wij denken graag met je mee over een gepast traject. Zie hier enkele inspirerende voorbeelden.
deel op Facebook deel op Google+ deel op Twitter

Media

Plan

Contact:Werner De Jonge - werner.dejonge@jes.be
tel: 02/411 68 83
Vormingswerker stadsverkenning

Wies Moriau - wies.moriau@jes.be
tel: 02/411 68 83
gsm: 0485/ 72 81 59
Beheerder jeugdverblijfcentrum JES Sleep Inn
Verantwoordelijke stadsverkenning