nederlands english fran├žais
Welkom Verblijfcentrum Activiteitencentrum Contact FAQ

Veelgestelde vragen omtrent het verblijf in de WatermanMoet je een lidkaart hebben om in het jeugdverblijfcentrum te kunnen overnachten?
Neen; wij zijn geen jeugdherberg en dus kan je hier ook niet als particulier of op individuele basis terecht. Wij zijn dus enkel voor groepen toegankelijk die zich geen lidkaart hoeven aan te schaffen.

Kunnen wij onze auto op jullie binnenplaats parkeren?
Helaas niet en dit omwille van veiligheidsredenen. Voor het in- en uitladen van materiaal mag je wel op de koer staan. Indien dit werkje er op zit, dien je wel meteen de auto elders te parkeren.

Tot hoe laat kan je in De Waterman op de dag van aankomst terecht voor het ontvangen van de sleutels en het krijgen van een rondleiding
Gedurende weekdagen kan je tot uiterlijk 17:30 u bij ons terecht, tenzij anders afgesproken. Aan verantwoordelijken van groepen die op vrijdag toekomen of geboekt hebben voor zaterdag of zondag wordt gevraagd of het mogelijk is om op vrijdag reeds de sleutels te komen ophalen en dit uiterlijk tot 17:00 u. Je krijgt dan ook een korte praktische rondleiding (duurt een klein half uurtje).

Kunnen we bij aankomst meteen in onze kamer?
De kamers zijn pas toegankelijk vanaf 16:30 u. Indien je reeds overdag een lokaal/vergaderruimte/keuken wensen te gebruiken dien je dit vooraf, met de verantwoordelijken van De Waterman, te bespreken. Op de dag van vertrek worden de kamers uiterlijk om 10:00u verlaten.

Is er een sluitingsuur?
Neen; met een code die je de dag van aankomst krijgt, kan je dag en nacht De Waterman binnen.

Dienen we lakens en handdoeken mee te brengen?
Badhanddoeken wel (keukenhanddoeken zijn wel voorhanden). In het geval je geen slaapzak of lakens (2 stuks) meebrengt, ben je verplicht een lakenset te huren en dit aan de prijs van 7,50 euro per set.

Mogen we zelf onze dranken meebrengen?
Koffie, thee, fruitsap, melk, wijn, likeuren dien je zelf aan te kopen en mee te brengen. Frisdranken en verschillende biersoorten dien je van De Waterman af te nemen. Je kan een drankenprijslijst op voorhand aanvragen en bekomen.

Welk materiaal kan je bij jullie verkrijgen?
Je kan het hiernavolgende audiovisueel materiaal huren:
monitor en DVD/videorecorder, overheadprojector, stereo-installatie, combibox-versterker (cd en cassette), beamer + PC + projectiescherm. Flipcharts en een professionele keukenmixer kan je gratis, op aanvraag, bekomen.

Is er EHBO?
Elke groepsverantwoordelijke moet zelf voor een ehbo-koffer zorgen. Bij aankomst krijg je wel een lijst met telefoonnummers van artsen, ziekenhuizen, apothekers enz...

Moet er op het einde van het verblijf gepoetst worden?
Inderdaad; tenzij je op voorhand laat weten dit niet te doen. Je betaalt dan uiteraard het schoonmaaktarief (een prijslijst waarbij je naast de huurprijs van kamers en werkruimten ook de poetstarieven vindt, is eveneens op voorhand verkrijgbaar).


Moet de begeleiding (leraren, kookploeg,... ) betalen om op Stadsklassen te komen?
Neen. De begeleiding van een groep tot 50 leerlingen krijgt een volledig uitgeruste kamer voor zes personen gratis ter beschikking. Ook de vervoerbewijzen en deelname aan activiteiten in Brussel zijn gratis voor hen. Wanneer de maaltijden door JES worden voorzien, zijn ook deze gratis voor de begeleiding. Ze komen met andere woorden volledig gratis op Stadsklassen in Brussel. Voor grotere groepen leerlingen en/of begeleiders wordt een aangepaste regeling getroffen.

Voor welk onderwijsniveau zijn de Stadsklassen bedoeld?
Het programma van de Stadsklassen (handleiding, materiaal en activiteiten voor en tijdens het verblijf) is bedoeld voor de derde graad van het gewoon lager onderwijs in Vlaanderen. Het kan mits enige aanpassing van de leraar ook in andere onderwijsvormen (buitengewoon onderwijs en eerste graad secundair onderwijs) toegepast worden. Hiervoor is deze echter volledig zelf verantwoordelijk.

De Waterman Verblijf- en Activiteitencentrum voor Jongerengroepen in Brussel