nederlands english français
Welkom Verblijfcentrum Activiteitencentrum Contact FAQ

Als gast van de Waterman kunnen jullie gebruik maken van het aanbod van andere projecten van JES Stadslabo, waarvan de Waterman een deelwerking is.
Als stadslabo organiseren we tal van activiteiten op maat van groepen: groepsdynamische uitdagingen, workshops muziek en multimedia, stadsontdekking, vorming...
Het accent ligt daarbij vooral op ontmoeten, experimenteren en grenzen verleggen.

Groepsdynamica (+14)


Ons avonturenaanbod kunnen we moeiteloos combineren met tal van groepsdynamische oefeningen. Zo schotelen we je groep een aantal opdrachten voor, aan jullie om de schijnbaar onmogelijke oefeningen tot een goed einde te brengen. Ideaal om de groepssfeer te versterken, maar tegelijk te leren hoe een groep functioneert, hoe de communicatie verloopt en welke rollen elke deelnemer op zich neemt.

Stadstrophy (+14)


Op de mountainbike wordt de stad één groot speelterrein. We gaan op alternatieve stadsverkenning langs onbekende plekjes in Brussel. Onderweg krijg je als groep heel wat avontuurlijke opdrachten: gebouwen beklimmen, groepsopdrachten, spannende wedstrijdjes, trappen afdalen per fiets… Durf jij de uitdaging aan? Een topconditie is niet nodig, zin voor avontuur des te meer.

Brock


Voor avontuurlijk sporten hoeft u de stad niet uit, want wij nemen je graag mee op sleeptouw! We bieden een pakket van avontuurlijke groepsactiviteiten aan.

Indoor: Jeugdgroepen kunnen kennis maken met sportklimmen en speleotechnieken in onze Brockzaal.

Outdoor (+14): Op de binnenplaats kan je op de Buitenbrock klauteren. Een 12-meter hoge constructie van staal en beton benadrukt dat je hier in een grootstad zit. En dat ook daar heel wat te beleven valt bewijzen de via ferrata - een hindernisparcours over loopbruggetjes, touwladders, hang- en commandobruggen, evenwichtsbalken...

BEAM


Duik mee in de multimediale vijver met BEAM, het multimedialabo van JES. We organiseren tal van interactieve workshops voor groepen (kinderen en jongeren). We vertrekken hierbij vanuit de leefwereld van jongeren en werken heel ervaringsgericht. Geen saaie theorie dus, vooral zelf experimenteren, proeven en leren.

Wij wagen ons graag aan nieuwe uitdagingen. Dus, maakt u graag een combinatie van activiteiten? Of heeft u een ander gek idee waarbij wij kunnen helpen? Contacteer ons HIER.

Nog meer informatie over onze activiteiten vindt u op JES.be
De Waterman Verblijf- en Activiteitencentrum voor Jongerengroepen in Brussel